Exkurze po České republice

1. ročník zeměpisné exkurze po České republice je úspěšně za námi. Studenti absolvovali program v plném rozsahu. Co se nejvíce líbilo, musí říct oni sami. Jejich krátké hodnocení doplním do textu během tohoto týdne. Počasí, vzhledem k tomu, co napáchalo během víkendu v různých částech republiky, k nám bylo vlídné. Ve fotogaleriích si můžete prohlédnout některé okamžiky z obou exkurzí.

Program exkurze

Příspěvky studentů

„Podívali jsme se na pozoruhodná místa. Například na přízračný pískový lom. Viděli jsme hodně skal a jeskyní, které jsme si také mohli prolézt. Dokonce jsme pomohli zachránit poštolku se zlomeným křídlem. Zkrátka jsme se dozvěděli zase něco víc o naší zemi, procvičili se ve slovním výkladu a získali i mnoho jeskyňářských zkušeností a zážitků“.          Denisa Czudková 2. D

„Na exkurzi jsme si mohli v praxi ověřit znalosti, které jsme získali ve škole. A to nejen změpisné, ale i biologické a chemické. Odvážnější z nás, kteří se odhodlali lézt do podzemních jeskyní, si mohli na vlastní kůži vyzkoušet pocity jeskyňářů, kteří objevují nové skuliny, podzemní řeky a vstupy do podzemí“.
Ondřej Imrich 2.E