Spolupráce DofE a MŠ Nerudova pokračuje

Bramboriáda v MŠ

V loňském školním roce jsme se rozhodli v rámci dobrovolnické činnosti navázat spolupráci s mateřskou školkou na ulici Nerudova, která sousedí s gymnáziem. Školku navštěvuje asi 100 dětí a ne všechny mají to štěstí, že se narodily do ideálního rodinného zázemí. Ve školce proto nemají kroužky, divadelní představení a podobné placené aktivity. Naši dobrovolníci z DofE i z řad dalších studentů se snaží tuto situaci napravit. Děti mají radost a my také – z dobrého skutku, poznání, že je i jiný svět než ten náš ve škole či doma. Rok rychle uběhl a naše spolupráce i díky finančnímu grantu Sociálního fondu DofE pokračuje. V loňském roce nám tento grant pomohl k nákupu materiálního zabezpečení na expedice, např. jsme pořídili nové stany, brašny na kola, vařiče, kempingové nádobí, pláštěnky a batohy.

5. října 2023 zorganizovaly paní učitelky MŠ Bramboriádu – akci pro děti a rodiče v odpoledních hodinách. My jsme pomohli na jednotlivých stanovištích, kde se děti seznamovaly se sklizní brambor (například je musely převážet v kolečkách, vykopávat či házet do koše) a také si vyzkoušely hry a pokrmy vesnických dětí v době sklizně (například skákání v pytli, ochutnávku pečených brambor se solí nebo tvořili svého „bramboráčka“).

Nakonec jsme si všichni za krásného podzimního počasí akci užili, děti za splněné úkoly dostaly medaili vyrobenou našimi Dofačkami v rámci jejich dobrovolnické aktivity DofE a všichni se těšíme na nějakou další akci v listopadu. 

dobrovolníci v MŠ

 

Moc děkuji Pavle, Damiánovi, Elišce Z., Elianě, Elišce V., Verči, Zuzce, Lídě, Nikovi i Pavlovi za jejich pomoc. 

Mgr. Petra Bruková, koordinátor MC DofE