Přizpůsobujeme výuku aktuálním potřebám

Již čtyři měsíce působí na naší škole zahraniční stážistka Natalia Montero Jimenez. Pravidelně se s ní během výuky potkávají naši žáci v hodinách španělského jazyka. Proto muselo překvapit žáky 2. E, když se potkali se sympatickou mladou Španělkou i při praktickém cvičení z chemie. Natalia je vystudovanou technoložkou potravin se zaměřením na kontrolu postupů a hygieny při přípravě pokrmů v zařízeních hromadného stravování. Této profesi se věnovala i před samotným příjezdem do ČR. Proto jsme využili její erudici a nabídli Natalii, aby připravila úlohy a vedla celou hodinu praktik zaměřenou na zjišťování parametrů a kvality mléka. Hodina probíhala v anglickém jazyce. Studenti odhalovali mléko pančované vodou nebo produkt s prošlou trvanlivostí, prezentovali výsledky svých měření a interpretovali vyplývající závěry.

Tyto aktivity využívající netradiční a inovativní postupy mohou být našim žákům užitečné při zvládání náročných požadavků, které na ně bude klást současný turbulentní a rychle se měnící svět trhu práce.